lauantai 18. kesäkuuta 2016

Mini Zoo Pärnussa




Olin tällä viikolla perheeni kanssa pienellä lomamatkalla Virossa, Pärnussa. Lähellä hotelliamme oli pieni matelijatarha, Minizoo. Se oli ehdoton käyntikohde! Minizoo sijaitsi söpössä pikku talossa, ja se oli sisältäkin aika pieni, vain muutama huone. Paikka olikin nopeasti käyty läpi ja koska olimme paikan ainoat asiakkaat, kulki opas kanssamme ja selitti suomeksi käärmeiden, liskojen, hämähäkkien ja kilpikonnien elämää.



Kun saavuimme ensimmäisen käärmeterraarion luo, saimme seurata, kuinka käärme loi nahkansa. Opas näytti, kuinka nahan reuna oli kiinni puun oksassa ja kuoriutui käärmeen yltä sen luikertaessa eteenpäin. Melkein jokaisen käärmeen terraariossa oli kuivia käärmeennahkoja. On selkeästi nahanluontisesonki.


Ihan parasta kuitenkin oli, kun opas yllättäen avasi yhden terraarion oven ja nosti sieltä keltaisen käärmeen ulos ja ojensi sen meille! Käärme luikersi käsissä, kietoi pyrstön tiukasti ranteen ympärille ja haisteli kielellään ilmaa. Kun äiti otti käärmeen käsiinsä, yritti se sinnikkäästi luikertaa äidin kainaloon ja sieltä käsilaukkuun :D Saimme pidellä myös harmaa-ruskeaa käärmettä, joka odotti poikasia. Opas näytti, kuinka käärmeen pyrstöpäässä tuntui muhkuroita. Ne olivat munia. Opas kertoi, että nämä käärmeet munivat joka kesä. Huikeaa!


Alla olevissa kuvissa näkyy, kuinka käärme luo nahkaansa. Saimme kokeilla nahkaa. Se ei ollut kuiva ja rapiseva, vaan kumimaisen joustavaa. Pienessä myymälässä myytiin näiden eläintarhan käärmeiden luomia nahkoja kauniisti kehystettynä. Ostin itselleni tällaisen taulun. Siinä oli kehystettynä Euroopan vaarallisimman käärmeen nahka. 









Mini Zoo: Akadeemia tn 7, Pärnu. Perhelippu maksoi 18 euroa. Eläintarhalla on sivut facebookissa, sieltä voi katsoa lisää kuvia https://www.facebook.com/Minizoo-140864599349443/photos/ Jos käyt joskus Pärnussa, kannattaa käydä täällä. Oli ihan huippukivaa saada pitää käärmeitä kädessä!!! 


Matkalla Pärnuun näkyi lukemattomia kattohaikaroita ja niiden pesiä. Pesä oli tavallisesti rakennettu sähkötolpan päähän. Pesät olivat isoja ja lähes kaikissa oli haikara sisällä. Haikaroita näkyi myös pellolla kävelemässä. Suomessakin on nähty joitain kattohaikaroita mutta minä en ole niihin törmännyt. Ainoastaan harmaahaikaroihin. Oli siis tosi jännää nähdä tällä reissulla näin paljon mustavakoisia kattohaikaroita oranssien nokkien kera.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti